Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στην Υπαρξιακή Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Κάθε μητέρα έχει υπάρξει κόρη και κάθε κόρη είναι πιθανόν να γίνει μητέρα. Κάθε μητέρα εμπεριέχει την κόρη της και κάθε κόρη τη μητέρα της. Η σχέση μητέρας – κόρης είναι μια σχέση σημαντική και περίπλοκη, που αγγίζει κάθε πτυχή του εαυτού και επηρεάζει κάθε επικοινωνία και σχέση.

Ο ρόλος της μητέρας χρειάζεται να ισορροπήσει ανάμεσα στην εμπλοκή και την αποδέσμευση, ανάμεσα στο να κρατά και να αφήνει, στο να είναι «πάντα εκεί», αλλά την ίδια στιγμή εκείνη να αντέξει να την «εγκαταλείψουν». Ανεπίλυτα συναισθηματικά ζητήματα περνάνε από γενιά σε γενιά μέσω της διαγενεακής διαδικασίας μεταβίβασης.

Σχέση αγάπης, συγχώνευσης, ενοχοποίησης, ανακούφισης, εξάρτησης, ματαίωσης, έντονων συγκρούσεων, υπερβάσεων, έλλειψης εμπιστοσύνης με το μητρικό πρόσωπο καθρεφτίζουν και εξηγούν τους τρόπους με τους οποίους τώρα λειτουργώ στην ενήλικη ζωή μου.

Μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, το εργαστήρι αυτό είναι μια ευκαιρία για τις συμμετέχουσες να κατανοήσουν βασικά θέματα του εαυτού τους:

Τι είδους σχέση δημιουργώ με τον άντρα (σύντροφο, σύζυγο, φίλο, εργοδότη, πατέρα);
Νοιώθω ασφαλής στη ζωή μου;
Μπορεί να δημιουργώ σχέσεις εξάρτησης;
Υποτιμώ τον εαυτό μου; Φοβάμαι τη ζωή;
Θέλω να έχω τον έλεγχο;
Εμπιστεύομαι;

Η ομάδα προσφέρει ένα άνοιγμα σε διαφορετικές εμπειρίες, στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, στην επαφή με το πιο αυθεντικό κομμάτι του εαυτού μας.

Είναι μια συνάντηση τριών διαφορετικών γενεών αλλά και συνεχώς εμπλεκόμενων ρόλων: ως κόρη με τη μητέρα των παιδικών χρόνων, ως ενήλικη κόρη στην τωρινή σχέση με τη μητέρα και ως μέλλουσα μητέρα η ίδια με το παιδί της.

Το εργαστήρι διαρκεί 6 ώρες και κοστίζει 90€.
Ημερομηνίες 2018: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 10.00 – 16.00.